Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące Skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 sztuk
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące Skrzydełka

* 6 skrzydełek z kurczaka (można więcej w zależności ile osób jest)
* 3 łyżeczki chili w proszku
* 1 jajo
* 1 opakowanie Chrupiący kurczak
* 3 ząbki czosnku
* 1 łyżeczka soli
* 1/5 szklanki oleju

Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół.
Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut. Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozkłócamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.Przekładamy na ręcznik papierowy żeby nam tłuszcz spłynoł i gotowe.

Podajemy np. z frytkami i ulubioną surówką :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 17:37
Rarytas dla mięsożerców.
jolanta19 01.11.2011 11:25
smaczności
evita0007 23.10.2011 08:29
Dziękuję :)
owocówka 14.10.2011 13:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak