Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec z cytrynową bezą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 i 2/3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kakao 4 czubate łyżeczki
cukinia 2/3 szklanki
olej 1/2 szklanki
jogurt naturalny 4 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
DODATKOWO:
białko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
kisiel 4 proszek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec z cytrynową bezą

Kroki postępowania

1
Sypkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Czekoladowiec z cytrynową bezą foto
2
Do sypkich składników dodać obraną i startą na tarce o drobnych oczkach cukinię, jajko, żółtka, olej i jogurt.
Krok 2 - Czekoladowiec z cytrynową bezą foto
3
Wymieszać, wyłożyć do wysmarowanej tortownicy.
Krok 3 - Czekoladowiec z cytrynową bezą foto
4
Białka ubić, stopniowo dosypywać cukier. Na koniec delikatnie wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem w proszku. Wyłożyć na ciasto.
Krok 4 - Czekoladowiec z cytrynową bezą foto
5
Piec w 180 stopniach przez ok.1 godzinę. Jak beza zbrązowieje, przykryć ciasto folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Krok 5 - Czekoladowiec z cytrynową bezą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 06.12.2011 20:56
Zapowiada się przepysznie:)
Iwona43 25.11.2011 20:29
pycha
Weronika_eM 14.10.2011 20:39
pyszne ciasto
Beatris 14.10.2011 13:50
Jestem za.
BernadettaP 14.10.2011 13:29
Zrobimy wymianę, ja Ci dam kawałek pizzy, a Ty mi tego ciasta.. :-)Ok ?
Lotar 14.10.2011 13:01
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak