Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3-4 szt
pietruszka 1-2 szt
seler mały 1 szt
por kawałek
śmietana 18 proc 150 ml
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek mały
mąka 4 łyżki
woda 4 l
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-, cukier do smaku
natka pietruszki
makaron dowolny 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Z porcji rosołowej lub skrzydełek i warzyw gotujemy wywar na małym ogniu, aby był klarowny.
Gdy warzywa i mięsko jest miękkie wyjmujemy część marchewki, seler i pietruszkę i dokładnie miksujemy z niewielką ilością wywaru.
Wlewamy to z powrotem do zupy, dodajemy koncentrat.
W niewielkiej ilości letniej wody rozrabiamy mąkę, dolewamy śmietanę i zagęszczamy zupę, doprawiamy do smaku, zagotowujemy.

Makaron gotujemy. Nakładamy makaron do miseczek zalewamy zupą i posypujemy zielona natką pietruszki.

Zmiksowane warzywa to dobry pomysł na to aby nasze dzieci, które w większości nie lubią warzyw zjadły je.
Ja w ten sposób przemycam je mojemu młodszemu synkowi, który nie jada żadnych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.01.2012 08:11
Dokładnie
wedith1 22.12.2010 18:56
Pomidorowa w każdej postaci jest pyszna :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak