Solferino

Solferino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała część pora

    1 kawałek
  • ziemniaki

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • śmietana 22-procentowa

    0,6 szklanki
  • żółtko

    2 szt
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • rosół warzywny

    4 szklanki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • groszek konserwowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzącego wywaru z kostki warzywnej Kucharek włożyć por oraz obrane, opłukane i pokrojone ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać odcedzony groszek i koncentrat pomidorowy. Zupę zagotować, zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i cukrem, zmiksować. Zaciągnąć żółtkami rozprowadzonymi najpierw śmietaną, a później niewielką ilością zupy. Podawać w bulionówkach posypaną koperkiem.

Do zupy można także podać grzanki z bułki, zapieczone w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

02.01.2012 14:52
pycha

gosia561

15.08.2011 11:04
muszę wypróbować

treonina

11.07.2011 11:14
wow tego nie znałam :-) pierwsze słyszę!

Adamorek

03.07.2011 15:45
ale fajne

kriso

19.04.2011 07:16
ciekawy przepis

jasiek

17.04.2011 11:32
brzmi smacznie, na pewno zrobię taką zupkę

gosia561

17.03.2011 11:14
coś nowego

novita26

17.03.2011 09:07
super

Tika4444

15.02.2011 09:54
intrygująca nazwa, super zupa

Tika4444

15.02.2011 09:54
intrygująca nazwa, super zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat