Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solferino

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała część pora 1 kawałek
ziemniaki 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 22-procentowa 0,6 szklanki
żółtko jajek 2 szt
koperek 1 łyżka
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
rosół warzywny 4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
groszek konserwowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Solferino

Do wrzącego wywaru z kostki warzywnej Kucharek włożyć por oraz obrane, opłukane i pokrojone ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać odcedzony groszek i koncentrat pomidorowy. Zupę zagotować, zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i cukrem, zmiksować. Zaciągnąć żółtkami rozprowadzonymi najpierw śmietaną, a później niewielką ilością zupy. Podawać w bulionówkach posypaną koperkiem.

Do zupy można także podać grzanki z bułki, zapieczone w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 02.01.2012 14:52
pycha
gosia561 15.08.2011 11:04
muszę wypróbować
treonina 11.07.2011 11:14
wow tego nie znałam :-) pierwsze słyszę!
Adamorek 03.07.2011 15:45
ale fajne
kriso 19.04.2011 07:16
ciekawy przepis
jasiek 17.04.2011 11:32
brzmi smacznie, na pewno zrobię taką zupkę
gosia561 17.03.2011 11:14
coś nowego
novita26 17.03.2011 09:07
super
Tika4444 15.02.2011 09:54
intrygująca nazwa, super zupa
Tika4444 15.02.2011 09:54
intrygująca nazwa, super zupa
IZABELA29 29.01.2011 13:32
Pyszne
szajba2 06.01.2011 15:05
dobra zupa
buksiak12 25.08.2010 10:14
ciekawy przepis
Dorota71 25.08.2010 09:46
mniam mniam
Emilia22 25.08.2010 09:19
warto wypróbować
Barbara55 17.08.2010 14:20
zapowiada się apetycznie
MAŁGORZATA108 03.07.2010 15:29
Faktycznie niezłe.
Ewa111 20.05.2010 13:46
Spróbowałam , pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak