Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet tuńczykowo-cebulowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cebula czerwona 1 szt
sól, pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
tuńczyk w sosie własnym 0.5 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet tuńczykowo-cebulowy

Cebulę oraz pietruszkę posiekać w bardzo drobną kosteczkę i podsmażyć wraz z odsączonym z zalewy tuńczykiem na patelni wysmarowanej delikatnie oliwą.
W międzyczasie jajka roztrzepać energicznie widelcem.
Cebulę z pietruszką zdjąć z palnika i dodać do jajek.
Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wylać miksturę na rozgrzaną patelnię.
Smażyć ok 5 min na jednej stronie, po czym zsunąć omlet na talerz, a następnie obrócić talerz do góry nogami i wrzucić omlet ponownie na patelnię.
Smażyć kolejne 5 min do momentu aż omlet będzie rumiany.

SMACZNEGO:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak