Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
mąka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kopytka

Ziemniaki należy ugotować i utłuc. Dodać jajko i mąkę tyle ile zabiorą ziemniaki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasto należy formować wałki i kroić je na ok 2 cm. Wrzucić do gotującej, osolonej wody. odcedzić gdy wypłyną już na wierzch.
Podawać je z sosem lub usmażoną cebulką ze słoninką.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 23.05.2012 21:36
dawno nie jadłam a bardzo lubię
joanna77 12.03.2012 13:20
mniam
Adamorek 13.01.2012 11:39
mniam
Marlena/Kinia 19.12.2011 11:22
super... niebo w gębie:)
Kuchareczekjeden 24.11.2011 06:47
domowe najlepsze
Ewelina38 29.10.2011 14:29
miło mi, dziękuję :)
rutynka 29.10.2011 13:05
Mmm przepysznie wyglądają! Dzięki Ewelinko:)
Ewelina38 28.10.2011 21:06
uwielbiam kopytka i pozwoliłam sobie dodać fotkę - mam nadzieję, że się spodoba :)
jerry1 22.10.2011 13:36
lubię kopytka, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak