Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ananasowo-kokosowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 20 dag
mleko 2 szklanki
śmietana kremówka 1 pojemnik
cukier 4 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
likier kokosowy 3 łyżki
wiórki kokosowe
wiórki czekoladowe
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ananasowo-kokosowy

Mleko zagotować z wiórkami kokosowymi i cukrem, gotować 10 minut, nie przerywając mieszania. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleczko kokosowe przestudzić przez gazę przelać do miski tak aby wiórki zostały na gazie. Z wiórków kokosowych mocno wycisnąć mleko. Dodać do niego likier kokosowy. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku kokosowym, nie przerywając mieszania. Studzić, dopóki masa nie zacznie zastygać. Krążek ananasa pokroić na kawałki. Resztę ananasa zmiksować w wysokim naczyniu. Śmietanę ubić na sztywno, wraz z piure ananasowym dodać do zastygającego mleczka kokosowego, wymieszać. Przełożyć do 4 pucharków, wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować kawałkami ananasa, wiórkami kokosowymi i czekoladowymi» ew. listkami melisy cytrynowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak