Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne z sosem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 70 dag
ziemniaki 75 dag
kwaśna śmietana 1/4 pojemnika
pomidory 4 sztuki
jajko 1 sztuka
ogórek
cebula 1 sztuka
rosół 1/2 szklanki
sok z cytryny 3 łyżki
mąka 4 łyżki
olej 3 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ocet 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne z sosem cytrynowym

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkch (20 min.), następnie zalać zimną wodą i obrać. Ostudzić, pokroić w plasterki. Pomidory i ogórka umyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Rosół zagotować z octem i cebulą. Polać nim ziemniaki, dodać jarzyny Rybę umyć, pokroić na kawałki, skropić łyżką soku z cytryny, doprawić solą. Jajko rozmącić. Porcje ryby obtaczać w mące, a następnie w jajku. Rybę smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju ok. 4-5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak