Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 40 dag
rosół 3 szklanki
marchewki 4
pora 2
seler 1/2
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 1/2
olej 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa rybna

Filety rybne umyć pod zimną bieżącą wodą, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na małe porcje. Kawałki ryby przełożyć na talerz, równomiernie skropić sokiem z cytryny, odstawić na dwadzieścia minut. 2.Marchewki i selera obrać, pora dokładnie oczyścić, wszystkie warzywa umyć pod strumieniem letniej wody. Marchewki pokroić wcienkie plasterki, pora wkrąźki, selera w małe słupki. 3.Olej mocno rozgrzać na dużej patelni, podsmażyć na nim warzywa, doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużym rondlu przygotować rosół, dodać włoszczyznę, zagotować. 4.Kawałki ryby przełożyć do rosołu, gotować dziesięć minut na słabym ogniu. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, drobno pokroić, posypać gotową zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 09.11.2011 11:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak