Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zakiekanka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 1 sztuka
mąka razowa 1 szklanka
cebula 1 sztuka
ser mozarella 1 kulka
pomidory 1 sztuka
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zakiekanka ziemniaczana

Pomoc malaksera jest w tym daniu nieoceniona. Ziemniaki obieramy i rozdrabniamy(średnia tarka), dodajemy cebulę, mąkę, jajko i doprawiamy. Formę do zapiekania natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą, wylewamy masę ziemniaczaną.
Zapiekamy w temperaturze 160 stopni przez ok 30 minut. W tym czasie pomidora i mozzarellę kroimy w plastry. Wykładamy na ziemniaki i zapiekamy jeszcze ok 10 minut. Nam najbardziej smakuje z pieczonymi warzywami, albo sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.06.2013 16:56
smaczne jedzonko :)
iziona 14.10.2011 08:33
Bardzo apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak