Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bucatini po bolońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bucatini 300 g
mięso mielone 40 dag
sos do spaghetti 1 słoik
cebula 1
sól do smaku
bazylia świeża
ser tarty 3 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bucatini po bolońsku

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę pokrojoną w większą kostkę.
Krok 1 - Bucatini po bolońsku foto
2
Gdy zacznie się szklić dodajemy mięso mielone. Smażymy całość do momentu, aż mięso lekko zbrązowieje.
Krok 2 - Bucatini po bolońsku foto
3
Następnie dodajemy paprykę słodką oraz zioła prowansalskie.
Krok 3 - Bucatini po bolońsku foto
4
Mieszamy, chwilę smażymy i zalewamy sosem ze słoika. Dusimy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji (jeśli sos będzie zbyt rzadki pozwalamy części płynów wyparować).
Krok 4 - Bucatini po bolońsku foto
5
W międzyczasie makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie 4-5 minut.
Krok 5 - Bucatini po bolońsku foto
6
Ugotowany makaron polewamy przygotowanym sosem. Posypujemy posiekaną bazylią i startym żółtym serem. Smacznego
Krok 6 - Bucatini po bolońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 26.02.2013 09:18
mniam
pacpaw 14.10.2011 19:01
bucatini czyli makaron troszkę grubszy niż spaghetti z dziurką w środku
Anna146 14.10.2011 12:10
bucatini czyli makraon?
BernadettaP 14.10.2011 08:20
dobre :-)
Agnieszka_B 14.10.2011 06:20
Zapowiada się bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak