Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
cebula 2 szt
sól, pieprz do smaku
mąka do obtaczania
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa

Wątróbkę umyć i wyciąć białe części.
Obtoczyć mocno w mące.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony ( może pryskać ).
Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć.
Dusić około 5 minut.
Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna.
Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 04.05.2011 13:27
coś dla mnie ;-)
ZEWA 21.12.2010 13:24
och ja też ją uwielbiam
SmacznaPyza 21.12.2010 09:33
po prostu uwielbiam wątróbkę
kasiurek 14.10.2010 14:02
wszyscy w moim domu uwielbiają wątróbkę przyrządzoną w ten sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak