Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z filetem z indyka.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dag
pieczarki 20 dag
śmietana 2-3 łyżki
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa gyros 1/2 łyżeczki
angielskie ziele 4 ziarna
olej 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z filetem z indyka.

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, przyprawą do gyrosa, skropić olejem i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie włożyć na rozgrzaną patelnię i delikatnie usmażyć. Mięso przełożyć do rondla, podlać 1 szkl gorącej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić pod przykryciem do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Dodać do miękkiego mięsa, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 24.09.2013 09:25
lubię takie obiadki :-)
IlonaAlbertos 15.09.2013 21:55
Apetyczne danie.
olkaaa 04.04.2013 21:15
bardzo lubię
Dorota59 24.02.2012 10:08
aż ślinka leci
Wacław 21.10.2011 08:53
coś dla mnie,pycha !
przejs 19.10.2011 17:20
uwielbiam
Iwona51
Iwona51 15.10.2011 17:47
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak