Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z papryką i marchewką.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka 2 szt
papryka 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
majonez 2-3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z papryką i marchewką.

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Kapustę pekińską grubo poszatkować, posypać przyprawą curry, wymieszać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z musztardą, przyprawić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.12.2013 19:16
Smakowita.
mirosława4 26.10.2013 21:29
bardzo smaczna
angelika14 17.04.2012 18:39
wygląda apetycznie
magmonika1995 11.04.2012 21:59
pycha
MAR3STA 14.10.2011 18:34
mniam
Ewa95 14.10.2011 13:23
ciekawe
Mariusz10 13.10.2011 22:55
lubię taką sałatkę
Iwona51
Iwona51 13.10.2011 21:23
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak