Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z uszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 6 szt
woda 750 ml
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sok z cytryny
sól
cukier
uszka
bulion 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z uszkami

Do wody dodajemy bulion w kostkach, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Całość gotujemy przez ok 15 minut. Buraki obieramy i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do wywaru wraz z odrobiną soku z cytryny i gotujemy jeszcze przezz ok 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy uszka. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

K&J 05.08.2012 19:26
nieźle wygląda!
Justyna Jussstiii 18.11.2011 16:32
super
Krystian3 14.10.2011 11:40
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak