Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem i kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczak podwójna 1 szt
ser żółty 4 plastry
sól i pieprz
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
natka pietruszki 2 łyżki
kurki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem i kurkami

Kroki postępowania

1
Piersi przekroić na pół, cienko roladki rozbić, uważać by nie porwać mięsa. Oczyszczone i opłukane kurki, przełożyć na patelnię z tłuszczem, udusić do miękkości grzybów. Doprawić grzyby wegetą, pieprzem i solą. Uduszone kurki wymieszać z pokrojoną natką pietruszki. Na rozbite piersi kurczaka, położyć plaster sera, kurki.
Krok 1 - Roladki z serem i kurkami foto
2
Następnie roladki obtaczać w rozmąconym jajku z solą i tartej bułce. Na patelnię wlać sporo tłuszczu, rozgrzać bardzo dobrze, smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Roladki z serem i kurkami foto
3
Roladki podać na gorąco
Krok 3 - Roladki z serem i kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 09.03.2012 12:41
pyszne
Anna146 14.10.2011 12:11
pysznie smakują, pysznie wyglądają
Dorota76 13.10.2011 21:51
inspirujące
Dorota76 13.10.2011 21:51
inspirujące
ziutula
ziutula 13.10.2011 21:15
takie roladki to lubię podjeść...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak