Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 4-5 łodyg
jabłko 1 szt
por 1 szt
marchewki 2 szt
ogórek kiszony 1 szt
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego.

Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą i odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Seler naciowy umyć i drobno posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.10.2013 18:59
Apetyczna i zdrowa.
Kas2 24.04.2012 09:40
smakowita
Motorek 22.02.2012 09:18
super
Wacław 26.10.2011 12:09
pyszna ta surówka !
Ewa95 14.10.2011 13:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak