Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony nadziewane ryżem i pieczarkami.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
szynka gotowana 15 dag
mięso z kurczaka gotowane 15 dag
pieczarki 10 dag
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sos do pieczeni w proszku 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony nadziewane ryżem i pieczarkami.

Ryż włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Patisony umyć, odciąć piętki, łyżką wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę szynkę i gotowane mięso, śmietanę wymieszaną z sosem, zagotować. Połączyć z ugotowanym ryżem, przyprawić do smaku, wymieszać. Łyżką napełniać obgotowane patisony, przykryć odciętą piętką, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.01.2013 16:16
Takich patisonów jeszcze nie robiłam, ale będę musiała kiedyś wykorzystać Twój przepis, bo wyglądają wspaniale.
kate.500 23.12.2012 22:28
pycha
m1monika 15.06.2012 22:10
super!!!
elka4621 07.06.2012 10:25
super
Iwusia 07.02.2012 23:43
super pomysł
owocówka 14.10.2011 13:24
smaczne
Jarlin 13.10.2011 22:26
lubię patisony
suzana 13.10.2011 21:10
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak