Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kartoflane z dodatkiem pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masa kartoflana 8 łyżek
pieczarki 8 szt
mąka kartoflana 1 łyżka
olej do smażenia
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kartoflane z dodatkiem pieczarek

6 umytych i osuszonych pieczarek pokroić w drobną kostkę. 8 łyżek masy kartoflanej z przepisu na placki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173332/placki-kartoflane-na-wschodnia-nute.html wymieszać z 1 łyżką mąki kartoflanej. Dodać pokrojone pieczarki i doprawić solą i pieprzem kolorowym, dokładnie wymieszać i usmażyć na gorącym oleju 8 placków, które ułożyć na talerzu. Na tłuszczu, który pozostał ze smażenia podsmażyć 2 pieczarki pokrojone w plastry, lekko je posolić, a następnie posypać nimi usmażone placki, można placki udekorować listkiem zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.10.2011 21:14
lubie placki, a nawet bardzo je lubię
Monika111 13.10.2011 20:19
Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak