Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flipsy w czekoladzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
cukier 1 szklanka
mleko 6 łyżek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
kakao 3 łyżki
mlkeo w proszku 1 szklanka
flipsy 2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Flipsy w czekoladzie

1 Zagotować w garnczku margarynę, cukier,mleko,cukier waniliowy,kakao.
odstawić na 10 minut
2 Do ostygniętej polewy dodać mleko w proszku cały czas mieszając mikserem.
3 Na blachę pokrytą folią aluminiową wyłożyć jedną warstwę flipsów
polać polewą następnie zrobić tak samo kolejny raz.
4 Schować do lodówki aż zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 13.10.2011 19:13
fajnie wygladaja, łatwe w zrobieniu i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak