Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na gęsto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 1/2 litra
ziemniaki 5 szt
pieczarki 30 dek
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
majeranek do smaku
kiełbasa śląska 4 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
smalec 3 łyżki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na gęsto

zagotować wodę z zielem, liściem, obranym czoskiem , ziemniakami pokrojonymi w kostkę, pietruszką ,selerem.Jajka ugotować. Pieczarki,cebulę i kiełbasę pokroić przesmażyć i dodać do zupy. Gdy ziemniaki będą miękkie wlewamy zakwas i zaprawiamy zahartowaną śmietaną z mąką chwilę gotujemy doprawiamy do smaku.Podajemy z jajkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.11.2013 09:53
sycący żurek :)
alaaa 12.12.2012 21:31
taki gęsty to i pożywny
jeta72 04.06.2012 11:26
pyszny!!!
gacopierz23 17.05.2012 20:09
też taki robię
ben-ka 20.12.2011 23:07
no i na gęsto:) ale jaki pożywny.
ewaa 13.12.2011 20:35
smaczny
ewaa 13.12.2011 20:34
smaczny
MAR3STA 28.10.2011 22:51
super
Olaa 28.10.2011 10:32
PYSZNY
m1monika 19.10.2011 21:24
smaczny
halina17 13.10.2011 19:58
nie robiłam żurku z ziemniakami krojonymi w kostkę
owca441 13.10.2011 19:26
doskonały
Robert10 13.10.2011 19:18
pożywna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak