Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 2 puszki
wędzony boczek 15 dag
cebula 1 sztuka
natka 1/2 pęczka
olej 2 łyżki
granulowany rosół 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier
ocet 8 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowa z boczkiem

Fasolkę osączyć na sitku, cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Olej rozgrzać mocno na dużej patelni. Wysmażyć na nim boczek, a następnie zeszklić cebulę. Wlać 5-6 łyżek wody i ocet. Wsypać rosół, wymieszać. Fasolkę wymieszać w misce z natką, zalać marynatą. Ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Ponownie doprawić na pikantnie solą, pieprzem, cukrem i octem. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.04.2012 00:15
O, to jest coś, sałatka na bogato :)
kotlet 08.11.2011 23:17
fajna propozycja na sałatkę z boczkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak