Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z marchewkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
kwaśna śmietana 1,5 opakowania
śmietana kremówka 1/2 opakowania
rodzynki 8 dag
cukier 3 łyżki
jajko 2 sztuki
płatki migdałowe 3 dag
sos waniliowy 1 (w proszku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z marchewkami

Przygotować sos: marcepan pokroić w kostkę, utizeć na gładką masę razem z cukrem i jajkami. Dodać kwaśną śmietanę i sos waniliowy w proszku.Jabłka umyć,\'pizekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne. Zagłębienia wypełnić rodzynkami. Jabłka przełożyć do posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy. Polać sosem marcepanowym. Piec 35-40 minut w temperaturze 200 °C. Po 20 minutach posypać płatkami migdałowymi. Śmietanę ubić na pół sztywtiD, polać ciepłą zapiekankę. Pćiypać cukrem pudrem, udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 13.10.2011 18:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak