Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

purre z dyni 3/4 szklanki
ziemniaki 2 sztuki
parmezan starty 3/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
jaja 1 sztuka
sól do smaku
serek śmietankowy 1/4 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z dynią

1. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.

2. Purre z dyni połączyć z ziemniakami i serkiem. Wszystko miażdżymy praską, dodajemy tarty parmezan.

3. Z białek ubijamy pianę dodając szczyptę soli. Żółtko ubijamy osobno i wszystko razem łączymy.

4. Całość wyłożyć na blat i stopniowo zagniatać dodając mąki. Szybko zagniatać.

5. Formujemy długie wałeczki, delikatnie spłaszczamy i wycinamy z nich kawałeczki na kopytka.
Gotujemy 3-4 minuty w osolonym wrzątku.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.03.2013 06:55
Kopytka rewelacyjne w każdej postaci :)
Kuchareczka2 20.01.2013 15:39
ciekawy pomysł
TEtalicha 15.01.2013 21:46
super, ;]
TEtalicha 15.01.2013 21:46
zuper pomysł
Alex_M 15.01.2013 13:25
musze wyprobowac!
IlonaAlbertos 14.01.2013 15:03
Bardzo lubię takie kopytkowe połączenia. Zmieniają one nie tylko smak, ale również kolor kopytek.
Mati13 05.01.2013 16:27
jaka fajna propozycja
Mysiunia 02.01.2013 19:54
takich nie jadłam:) ciekawa alternatywa :)
Botwinka 29.12.2012 15:33
z dynią jeszcze nie jadłam
ziutula
ziutula 02.10.2012 21:02
super...jest sezon dyniowy..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak