Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem kajmakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 1 szklanka
margaryna 2/3 kostki
śmietana 2 łyżki
Krem:
słodzone mleko skondensowane 1 puszka
masło 1 kostka
budyń śmietnakowy 1 opakowanie
mleko 1/2 litra
suszone śliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem kajmakowym

Zagnieść ciasto z mąki, żółtek, cukru pudru, margaryny ietany. Wylepić nim foremki beczek. Piec w temp. 180 st. na złoty kolor. Babeczki wyjąć z foremek. Puszki z mlekiem włożyć do garnka, zalać dużą ilością wody. Gotować 3 godziny, uzupełniając wyparowującą wodę. Ostudzić. Ugotować budyń na mleku, ostudzić. Połączyć z masłem oraz masą, która powstała z mleka skondensowanego. Kremem napełnić ba-beczki. Udekorować śliwkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak