Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Musztarda francuska Prymat 1 słoiczek
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
tymianek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
bulion drobiowy 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z tymiankiem

Mięso umyć, natrzeć solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Włożyć na godzinę do lodówki. Przełożyć do brytfanny i polać bulionem. Piec 50 min (200 st), polewając powstającym sosem. Jajko, bułkę, olej i musztardę wymieszać Tymianek umyć, posiekać, dodać do pasty, do-m prawić solą i pieprzem. Upieczoną szynkę lekko przestudzić Wierzch i boki posmarować przygotowaną pastą tymiankową. Zapiekać 15 min (200 st), aż skórka będzie rumiana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak