Wiedeńskie sznycle z cielęciny na ruszcie

Wiedeńskie sznycle z cielęciny na ruszcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zrazy z pieczeni

    1 kg
  • jaja

    3
  • sól i pieprz

  • mąka

    5 dkg
  • masło

    10 dkg
  • cytryna

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pieczeni cielęcej robimy zrazy. Następnie maczamy w jajku, mące lub bułce tartej. Pieć na ruszcie. Gdy się zrumieniają polać sokiem z cytryny. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

01.10.2011 23:33
szybkie w przygotowaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat