Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,2 kg
ocet 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat
ziele angielskie
cebula 1 sztuka
marchewka
seler 1/2
masło 5 dag
bazylia 1 pęczek
sól
pieprz mielony
pieprz ziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta szynka

Ocet wymieszaj z 3/4 szklanki wody, dodaj pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu, zagotuj, letnią marynatą zalej mięso, przykryj, odstaw przynajmniej na godzinę. Miękkie masło utrzyj na gładką masę z posiekaną bazylią, przypraw szczyptą soli i papryką. Mięso wyjmij z marynaty, natnij, w nacięcia włóż farsz, zwiąż, oprósz solą, pieprzem, włóż do brytfanki, dodaj trochę wody i warzywa z zalewy, nakryj, piecz ok. 70 min w 200 st. C, pod koniec pieczenia odkryj, by zrumienić wierzch mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 13.10.2011 17:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak