Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba smażona z kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1 kg
jajko 2 szt
mąka 4 łyzki
kiełki 1 op
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba smażona z kiełkami

Rybę myjemy, osuszamy, oprószamy sola i pieprzem.
W talerzu roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich make i mieszamy.
Rybę obtaczamy w panierce, układamy na rozgrzanej patelni. W panierkę ryby wciskamy kiełki.
Smażymy na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorlil 13.10.2011 19:03
dziękuję
Emilia22 13.10.2011 17:34
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak