Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z szynki i smażonego sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka w plastrach
biały ser 20 dag
masło 2 łyżki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z szynki i smażonego sera

Ser rozkruszyć , posypać odrobiną soli i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na 2-3 dni . Masło stopić, dodać ser i smażyć do rozpuszczenia się sera na koniec dodać jajka i doprawić, smażyć cały czas mieszając do zgęstnienia.
Szynkę rozłożyć na papierze tak aby powstał płat szynki(jeden plasterek musi troszkę zachodzić na drugi), gorący ser wyłożyć na środek \"spodu z szynki, zwinąć ostrożnie w roladę i zostawić do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 15.01.2012 18:01
Pychota!!
kawazprzyjacielem 18.10.2011 11:58
rewalacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak