Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka 120 g
mąka ziemniaczana 100 g
cukier puder 220 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Wymieszać ze sobą obie mąki. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z połową cukru na puszystą masę. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno, w połowie ubijania zacząć dodawać po łyżce cukru. Pianę z białek wymieszać z masą żółtkową oraz mąką. Piec ok 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak