Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pieczonej papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 200 g
Zalewa:
olej 10 g
woda
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pieczonej papryki

Paprykę umyć, ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika. Piec do momentu, aż skórka zacznie odstawać, potem włożyć do naczynia z przykryciem i pozostawić do ostygnięcia. Następnie obrać ze skórki i wyjąć gniazdka nasienne. Przygotować zalewę. Paprykę w całości lub pokrojoną zalać zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak