Rosół z makaronem

Rosół z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1/4
  • korpus kurczaka

  • cenula

  • lubczyk

    2 gałązki
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • pieprz

    5 ziarna
  • przyprawa do zup Kucharek

  • sól

  • pieprz

  • natka

    1/2 pęczka
  • makaron

    1 paczka
  • włoszczyzna

    1 (z kapustą)
  • wołowina

    50 (mieszana)
  • parmezan

    5 starty
  • cielęcina

    25 z kością
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć. Do garnka włożyć wołowinę i cielęcinę, wlać 3,5 / wody. Dodać łiście laurowe, ziele angielskie, pieprz i lubczyk, wsypać pół łyżki soli. Przykryć i gotować na małym ogniu. Po kilkunastu minutach odszumować. Obrać włoszczyznę, opłukać. Cebulę opiec nad ogniem. Natkę posiekać. Do rosołu dodać kurczaka, marchew, pietruszkę i seler, po 30 min cebulę, ko-pastę i por. Gotować na bardzo wolnym ogniu kilka godzin. Doprawić solą, pieprzem, maggi, przecedzić Makaron ugotować. Na talerze włożyć makaron i pokrojoną marchewkę, wiać rosół, posypać natką i parmezanem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat