Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1/4
korpus kurczaka
cenula
lubczyk 2 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 5 ziarna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz
natka 1/2 pęczka
makaron 1 paczka
włoszczyzna 1 (z kapustą)
wołowina 50 (mieszana)
parmezan 5 starty
cielęcina 25 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z makaronem

Mięso umyć. Do garnka włożyć wołowinę i cielęcinę, wlać 3,5 / wody. Dodać łiście laurowe, ziele angielskie, pieprz i lubczyk, wsypać pół łyżki soli. Przykryć i gotować na małym ogniu. Po kilkunastu minutach odszumować. Obrać włoszczyznę, opłukać. Cebulę opiec nad ogniem. Natkę posiekać. Do rosołu dodać kurczaka, marchew, pietruszkę i seler, po 30 min cebulę, ko-pastę i por. Gotować na bardzo wolnym ogniu kilka godzin. Doprawić solą, pieprzem, maggi, przecedzić Makaron ugotować. Na talerze włożyć makaron i pokrojoną marchewkę, wiać rosół, posypać natką i parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak