Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na żeberkach ze śmietaną i koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litr
żeberka wieprzowe 300 gram
sól do smaku
marchew 2 szt.
seler korzeniowy 0,5 szt.
pietruszka 1 szt.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
śmietana 12-procentowa 2 łyżki
ogórek kiszony 3 szt.
ziemniaki 1 szt.
ryż 100 gram
Koperek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na żeberkach ze śmietaną i koperkiem

Żeberka ugotować w wodzie, wraz z pokrojoną w paski marchewką, selerem i korzeniem pietruszki. Posolić, dodać maggi (świeże lub suszone). Gdy warzywa i mięso beda już miekkie wsypać starte na tarce ogórki, dodać pokrojone w kostke ziemniaki i ryż. Gotować ok. pół godz. na wolnym ogniu. Zdjąc z ognia, zabielić smietanką, posypać koperkiem . Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak