Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie własnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
olej do smażenia
mięso mielone 1/2 kg
bułka 1
ziemniak 1
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie własnym

Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę, Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jedna część cebuli odkładamy do sosu, a drugą dodajemy do mięsa mielonego. Obranego i umytego ziemniaka trzemy na tarce, bułkę rozmaczamy i dajemy do mięsa. To wszytko mieszamy razem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą,. Formułujemy kuleczki z mięsa i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy pulpety z jednej i drugiej strony. Wrzucamy do zrobionego sosu ( 1 kostka bulionu rozpuszczona w wodzie, cebula, sól, pieprz. Chwilę pogotować i wodę zagęścić mąką). Gotować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.03.2012 08:25
lubię takie !
KasiaK90 04.11.2011 06:30
pycha
tomek18 21.10.2011 17:44
uwielbiam:)
fasola 13.10.2011 19:19
super, lubie pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak