Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1
olej do smażenia
pieprz
sól
cukier 1/2 łyżeczka
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa

Por myjemy i kroimy na drobną kostkę. Połowę odstawiamy, a resztę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przysmażony por miksujemy, dolewając trochę wody. W gotującej się wodzie rozpuszczamy kostkę bulionu. Pokrojony i podsmażony por wsypujemy do gotującej się wody. Przyprawiamy pieprzem, solą i cukrem do smaku. Chwilę gotujemy. Do ugotowanej zupy wsypujemy czerwoną fasolę z puszki. Kiedy zupa jest już na talerzu posypujemy startym na tarce serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 28.02.2012 15:13
pyszna:)
jogobella23 24.02.2012 20:34
super
ziutula
ziutula 25.10.2011 11:50
smacznego....
KasiaK90 15.10.2011 08:10
świetna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak