Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pół kg
jajko 2 szt
masło 1 kostka
cukier 1 szkl
jabłka 1 kg
cukier 1 szkl
kasza manna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy wgłębienie i wbijamy jajka.
Dodajemy cukier i masło pokrojone w kostki.
Zaczynamy od posiekania wszystkiego nożem, potem szybko zagniatamy wszystkie składniki.
Robimy z ciasta kule i chłodzimy w lodówce 30 min.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i przesmażamy z cukrem. Studzimy. Mieszamy z kasza manną.
Ciasto dzielimy na połowę.
Jedną częścią ciasta wykładamy tortownicę, na nią wykładamy jabłka. Na wierzchu ścieramy na tarce drugą część ciasta.
Ciasto pieczemy ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 13.10.2011 19:21
super :))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak