Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kozaki w occie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kozaki 4 kg
ocet 1 szklanka
woda 4 szklanki
cukier 5 łyżek
sól 5 łyżek
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kozaki w occie

1. Grzybki myjemy i gotujemy ok 30 minut w lekko osolonej wodzie, studzimy.

2. Przygotowujemy słoiki i nakładamy grzybki.

3. Z wody, octu, cukru, cebuli oraz soli zagotowujemy zalewę. Gotową zalewą zalewamy grzybki i szczelnie zamykamy. Po ok 3 tygodniach są gotowe do spożycia.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 07.01.2013 13:30
lubię je, a jak są goście to się zajadają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak