Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z warzywami z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
woda 1,5 litra
marchewka 1 sztuka
por pół sztuki
natka pietruszki
ogórek zielony 1 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z warzywami z patelni

Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie tak jak podano na opakowaniu. Dodać przyprawę do spaghetti i odstawić a chwilę. Później odcedzić. Z marchewki i ogórka usunąć skórkę, pokroić na kwadraty. Później pokroić w krążki pora. Wszystkie warzywa dać na patelnię a następnie smażyć do momentu zrumienienia się pory. Gdy pora się zrumieni (marchewka powinna zrobić się trochę miększa), spaghetti przełożyć na talerz i posypać warzywami z patelni. Później poszatkować natkę pietruszki o posypać po spaghetti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 10.02.2012 10:03
bardzo ciekawe danie
pioge7 13.10.2011 17:41
spróbuj, moja mama powiedziała że super :D
Justyna73 13.10.2011 14:48
w takiej postaci spaghetti jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak