Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syropek z cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
cukier 6-7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Syropek z cebuli

1. Cebulę obrać i pokroić w talarki.

2. W słoiczku układać na zmianę, warstwę białej cebuli, później warstwę czerwonej, każdą warstwę podsypujemy cukrem.

3. Słoiczek zakręcić i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin aż cebula zacznie puszczać sok.

Warto stosować zwłaszcza w porze jesienno-zimowej gdy nasza odporność, jest obniżona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 23.02.2013 22:50
zdrowy
Poison1988 07.01.2013 14:11
mi on akurat smakuje :D
TEtalicha 07.01.2013 13:33
tez robię, ale moja córka nigdy nie mogła wypić, za to domownicy pozostali czesto jak mają przeziębienie robią
Mati13 21.11.2012 17:02
u mnie też się taki robi
Bernadeta 14.11.2012 12:38
też czasem robię synowi ale dotąd tylko z białej cebuli lub czosnkowej
Maniek2 17.10.2012 12:20
robię taki
MagdaXXX 11.10.2012 18:54
fuj ale działa haha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak