Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wołowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
ząbek czosnku 1
pietruszka
marchew 2
pietruszka
śmietana 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wołowina

Wołowinę natrzeć przyprawami i czosnkiem. Odstawić na godzinę. Piec godzinę w 180 stopni C. Potem położyć na to pietruszkę i marchew, piec jeszcze ok. 30 minut. Wlać sos: śmietana z mąką. piec jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak