Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane racuszki w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
mleko 1 szklanka
mąka 2 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia
sos pieczarkowy 0.5 l
kasza gryczana 3/4 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane racuszki w sosie pieczarkowym

Jajka roztrzepać z mlekiem,dodać pół szklanki wody i mąkę po czym wyrobić ciasto. Dodać szczyptę soli oraz kaszę,dokładnie wymieszać. Uformować niewielkie racuszki które smażymy później z obu stron na oleju. Usmażone racuszki polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.02.2013 08:37
zdrowe i smaczne
EmciaPichci 15.01.2013 20:39
ciekawe :)
Emiliozo 19.10.2011 19:08
lubię gryczaną kaszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak