Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia grillowana w cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
mąka
jajko
mleko
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia grillowana w cieście naleśnikowym

Z mąki, jajka, mleka i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe.

Cukinię kroimy w podłużne plastry o grubości ok 0,5 cm ( najlepiej na krajalnicy) i oprószamy solą i pieprzem.

Plastry cukini zanurzamy w cieście i smażymy na patelni grillowej z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 07.01.2014 09:27
ciekawy sposób podania
agnieszkalider 17.03.2012 17:08
po prostu rewelacja
rjustysia 08.12.2011 12:13
Świetne! Po prostu super!
Magdalena67 13.10.2011 11:25
wygląda fantastycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak