Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony mintaj z surówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
mąka 150 g
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 30 dag
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
oliwa 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony mintaj z surówką

Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy oraz pieprzymy do smaku. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące, panierujemy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowaną rybą smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przygotowujemy surówkę: kapustę kiszoną siekamy nożem na mniejsze kawałki. Dodajemy starte na tarce marchew oraz jabłko. Składniki surówki przekładamy do salaterki, polewamy oliwą, dokładnie całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 13.10.2011 11:21
jak pracowałam, to miałam w pobliżu kuchnię domową, w której serwowano takie danie.. pycha !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak