Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 4 pęczki
cukier 10 dag
olej 1 łyżka
ocet winny 1/4 szklanki
pieprz cały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki marynowane

Rzodkiewki oczyścić, opłukać i nakłuć wykałaczką. Ocet, 2 szklanki wody, cukier, sól
i oba rodzaje pieprzu zagotować, do wywaru włożyć rzodkiewki i gotować 3 min. Rzodkiewki wyjąć z wywaru, włożyć do słoika, a wywar ostudzić. Zimnym wywarem zalać rzodkiewki , i odstawić co najmniej na 24 godz. w zimne miejsce. Podawać jako pikantny dodatek do dań z mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.05.2011 17:03
coś nowego
Allice 05.05.2011 13:31
ciekawy pomysł
Adamorek 13.03.2011 15:15
interesujące
szalonamariolka 13.02.2011 22:37
mogą być apetyczne
szajba2 06.01.2011 15:05
nie przepadam za rzodkiewkami
Karolek1 20.12.2010 12:00
Ciekawe jak takie rzodkiewki smakują...
tesa 11.10.2010 22:10
czegoś takiego jeszcze nie próbowałam
rakow2
rakow2 03.10.2010 15:43
ciekawa propozycja
Joanna117
Joanna117 11.09.2010 23:10
OOOOOOOO tego jeszcze nie jadłam! Musi byc dobre
Barbara55 17.08.2010 14:19
można spróbować
aga130982 19.07.2010 09:27
dobra
Jolanta40 06.07.2010 10:29
świetny przepis :)
Agnieszka/Cokiers 14.06.2010 17:57
pychota
halina17 08.06.2010 22:03
Ciekawy przepis , trzeba wypróbować.
Ewa111 31.05.2010 10:32
Muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak