Rzodkiewki marynowane

Rzodkiewki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    4 pęczki
  • cukier

    10 dag
  • olej

    1 łyżka
  • ocet winny

    1/4 szklanki
  • pieprz cały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny ziarnisty

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki oczyścić, opłukać i nakłuć wykałaczką. Ocet, 2 szklanki wody, cukier, sól
i oba rodzaje pieprzu zagotować, do wywaru włożyć rzodkiewki i gotować 3 min. Rzodkiewki wyjąć z wywaru, włożyć do słoika, a wywar ostudzić. Zimnym wywarem zalać rzodkiewki , i odstawić co najmniej na 24 godz. w zimne miejsce. Podawać jako pikantny dodatek do dań z mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

05.05.2011 17:03
coś nowego

Allice

05.05.2011 13:31
ciekawy pomysł

Adamorek

13.03.2011 15:15
interesujące

szalonamariolka

13.02.2011 22:37
mogą być apetyczne

szajba2

06.01.2011 15:05
nie przepadam za rzodkiewkami

Karolek1

20.12.2010 12:00
Ciekawe jak takie rzodkiewki smakują...

tesa

11.10.2010 22:10
czegoś takiego jeszcze nie próbowałam

rakow2

03.10.2010 15:43
ciekawa propozycja

Joanna117

11.09.2010 23:10
OOOOOOOO tego jeszcze nie jadłam! Musi byc dobre

Barbara55

17.08.2010 14:19
można spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat