Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wieprzowe 500 gram
kostki rosołowe 3 szt
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy 1 szt (mala)
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wieprzowe

Flaki zalać wodą, zagotować, następnie odcedzić , powtórzyć tę czynnośc 2-3 razy aby pozbyć sie nieprzyjemnego zapachu. Ponownie zalać woda, dodać ziele i liście oraz kostki rosołowe i gotować do miękkości, dodac warzywa obrane i starte na tarce o duzych oczkach. Kiedy wszystko będzie miękkie doprawić do smaku można zaciągnąc zawiesiną z wody i mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.11.2012 11:21
uwielbiam flaczki
smakowita 14.10.2011 22:05
rewelacyjne danie
pioge7 13.10.2011 09:14
uwielbiam flaczki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak