Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zapiekana z cebulą i białym winem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
wino białe 1/2 szklanki
rosół wołowy 4 szklanki
tymianek 1/4 łyżeczki
majeranek 1/4 łyżeczki
ser starty 1 szklanka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieczywo 4 francuskie krążki
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zapiekana z cebulą i białym winem

Na rozgrzanym maśle w dużej głębokiej patelni smażymy cebulę przez 30 min mieszając,wlewamy wino mieszamy i gotujemy na średnim ogniu do odparowania połowy wina tak około 4 min.Wlewamy wywar wołowy mieszamy i dodajemy wszystkie przyprawy,mieszamy i gotujemy bez przykrycia 35 min na małym ogniu.Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni,rozlewamy zupę do żaroodpornych naczynek ,przykrywamy krążkami opieczonego pieczywa i posypujemy z wierzchu serem .Pieczemy 15 min lub do chwili aż ser będzie dobrze roztopiony zrumieniony .Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 17.10.2011 10:09
smaczne ;)
Justyna Jussstiii 13.10.2011 14:39
polecam jeszcze raz polecam
Krystyna32 13.10.2011 12:44
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak