Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z parówkami.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt
kiełbasa parówkowa 25 dag
kiełbasa zwyczajna 30 dag
pora 1 szt
pomidory 4 szt
oliwa 3-4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
papryka zielona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z parówkami.

Cukinię umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Kiełbasę i parówkę obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Do rondla wlać 2 łyżki oliwy, wsypać pokrojoną paprykę i cukinię, podsmażyć. Na patelnię wlać pozostałą oliwę, dodać posiekaną porę, zeszklić. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażyć. Pod koniec wsypać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, chwilę poddusić. Kiełbasę z pomidorami dodać do cukinii, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 24.01.2014 09:51
uwielbiam leczo z parówkami
mirosława4 05.03.2013 16:33
muszę wypróbować nie robiłam nigdy z dodatkiem cukinii :)
Ewelina38 21.01.2013 19:32
pysznie wygląda, i aż ślinka cieknie ...
IlonaAlbertos 27.08.2012 23:01
Pycha, leczo uwielbiam.
janko 10.04.2012 20:15
ja też lubię leczo
Wafelek2601 24.03.2012 10:30
uwielbiam leczo!
Iwusia 26.02.2012 22:03
uwielbiam leczo z parówkami
Motorek 18.01.2012 18:15
smaczne
agnieszka137 13.10.2011 10:56
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak