Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapieknaka makaronowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 30 dag
kabanos 3
pieczarki 8
papryka czerwona 1
cebula 1
pieprz
sól
Czosnek suszony Prymat
margaryna 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: Zapieknaka makaronowa

Makaron gotujemy wodzie, a następnie odcedzamy. Kabanos kroimy w małe kawałki i podsmażamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, paprykę oraz pieczarki podsmażamy na roztopionej margarynie. Dodajemy do tego kabanos, i ugotowany makaron i jeszcze chwilę podsmażamy całość. Na koniec doprawiamy do smaku pieprzem, solą i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 17.02.2015 16:59
ciekawy przepis, pyszny:)
owocówka 24.11.2011 15:30
mniam
Juleczka20 23.10.2011 15:12
super
suzana 12.10.2011 19:59
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak